Amparanoia – сублимация или соматизация на живо?

Amparanoia е испанска група, предвождана от певицата Ампаро Санчес. Името на проекта е съчетание от Ампаро и параноя. Днес това е една от най-популярните и самобитни етно-поп-рок формации в родината си.

Концертният двоен албум Seguire Caminando (2008) разкрива  страстта, въображението и красотата на латино музиката на 21 век. Чуеш ли го, разбираш колко логично е Ампаро Санчес да се радва на толкова почитатели. Ампараноя отиват далеч отвъд класическите иберийски музикални традиции. В песните им се преплитат акустични фламенко китари и електрически моменти а ла Сантана,  кубинска салса, реге, цигански припявания, бразилска тропикалия и мексиканска ранчера.

seguire-caminando

Резултатът не е манджа с грозде, а е една здравословна и духоукрепваща музика – отличен предикатор за пълноценен и оптимистичен взор към предизвикателствата на мировите финансови кризи.

Слушането на Seguire Caмinando е по-евтино и по-ефикасно от психоаналитична сесия,  при това също може да се прави на диван. Може да се слуша и в дискотека, с подскок и завъртане, а ако партньор(ът)(ката) заслужават отъркване и опипване, човек винаги може да се оправдае с неволно залитане – зер, танцът е буен и  се губи равновесие. На въпроса: дали  музикалната параноя на Ампаро е сублимация или соматизация, за мен е все тъй неясно.  Ясното е, че е като хубав сън, а повече да кажат фройдистите.

––––––

Оценка:4/5

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: