David Reece – Да излезеш от Сянката

Случвало ли ви се е някой чичка да Ви разказва колко е бил велик като млад… Малко напомня на соц вица, че ако слушаме родовите предания, ще излезе, че Левски е имал два милиона сподвижници, а на десети септември всеки втори е бил партизанин или ятак. Малко съжалявам хората, които се топлят със стари спомени (за които е съмнително дали са се случили изобщо), вместо да живеят пълноценно, както се казва, тук и сега. Скрили се под сянката на въображаемо или реално минало и се самоубеждават в смилъла на собственото си съществуване. Не, това не ме кефи!

Когато Дейвид Рийс изпя един албум с Accept, това беше прецедент за немските метъл бойци. Високият Дейвид опита да влезе в обувките на малкия Удо. Резултатът беше, хм… интересен и феновете не го посрещнаха радушно. Последва развод по взаимно съгласие. Човекът обаче можеше до пенсия да си разказва колко му е било хубаво, па к’ва тръпка било, пък как след 50 години феновете и критиката ще оценят истински албума, и тъй нататък.  Да, ама не!

reeceuniversallanguagecoverDavid Reece ми харесва затова, че гледа напред, без да се окайва. След авантюрата с Accept, записа още няколко албума с различни банди и както споделя в сайта си, когато му писнало от музикалния бизнес, се оттеглил в едно ранчо в Монтана да гледа говеда.

Но човек, който чувства музиката като неизменна част от живота си, не може да живее само с крави и телета около себе си. И тази година издаде първия си солов албум – Reece (2009). Това не е хеви метъл! Това е клубен хард рок за хора на средна възраст. Най-добрите песни са I’ll Remember You, We Were Alive, Queen of My Dreams, Before I Die, Flesh and Blood.

Албуът е доста приятен и доказва, че Рийс е по-подходящ за хард рок певец, нежели за хеви метъл. С две думи – човекът, който беше по-известен като „неуспешния заместник на Удо преди 20 лета“, сега вече си е намерил мястото. Излязъл е от Сянката на кофти настроението и  ведро се припича под слънцето на творческото вдъхновение. Можем да сме доволни, че броят на депресираните музиканти е намалял с един!

––––––-

Оценка: 3/5

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: