Iggy Pop: да Preliminaires-ваш на инат

По времето на Колумб и Магелан моряците вярвали, че в непознатите океани ги дебнат морски чудовища. Какво ли е да навлезеш в незнайни мрачни места, където никой не е бил преди?

Вероятно всеки човек се страхува поне малко , когато започва нещо с несигурен край и знае, че няма пълен контрол върху ситуацията. Например музикантът рискува публиката и критиката да го отхвърлят, когато създаде нещо новаторско.

Iggy Pop - Preliminaires (2009)

Съвсем неочаквано пънк рок легендата Iggy Pop направи смел експеримент. Старчето на пънка се отклони от безопасния си курс и срещна морските чудовища . А какъв е резултатът?

Албумът със странното френско име Preliminaires е истинска приятна изненада! Песните са разнообразни, преобладаващо бавни и спокойни, на места с поп и джаз привкус, тук-там с френски напеви. Доброто настроение струи щедро от албума като прясно мляко от кравешко виме.

Иги Поп се е постарал, а и явно е имал муза. Рискът да излезе от отъпканите си пътеки е оправдан. Погледнато по друг начин, това е и връщане към младите години, когато пънкът значеше да правиш нещата на инат, на въпреки, против утвърдените социални, музикални и всякакви други табута.

Моите лични фаворити в албума са Les Feuilles Mortes, I Want To Go To The Beach и Spanish Coast. След като чух тавата няколко пъти през последните няколко дни, мога с чиста съвест да кажа: Хареса ми как Иги Preliminaires-ва на инат!

––––––

Оценка: 3.5/5

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: