За пристойността на секса или любов по време на съдебно дело

Срамно или морално е да се говори за секс, да се описва секс, нещата да се назовават с истинските им имена? Как във Великобритания през 1963-та гледат на думите fuck, cunt и cock в литературен текст?

tca12 съдебни заседатели трябва да се произнесат за непристойността на Lady Chatterley’s Lover. Какво ще реши журито по въпроса дали издадената от Penguin Books скандална книга противоречи на добрите нрави?

В контекста на бурния дебат за призванието на литературата, за въздействието на ”Любовникът на лейди Чатърлей” върху британското общество, за смисъла на секса и за мястото му в литературата на 20в., се развива историята на филма The Chatterley Affair (2006).

Една история за мимолетна любовна връзка между двама от заседателите.

Какво се случва, когато се срещнат самоуверена, много видяла и много патила млада жена и още по-млад, все още неориентиран и неопитен мъж?

Тя е разведена, а той женен. Двамата създават своя малък свят, докато навън кипят страстите на съдебното дело срещу издаването на книгата. Без да правят планове, без да имат дългосрочни цели, без да си поставят условия и изисквания. Само докато продължава делото, в което са заседатели. През ретроспективния поглед на остарелите Хелена и Кийт разбираме какво са преживявали, какво са научили и какво са взели със себе си от тази една седмица на секс и любов.

Хубава и смислена драма на BBC 4.

––––––

Оценка: 4/5

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: