Потъмнелият блясък на фалшивия диамант

magnified1Преди 20 години Kingdom Come бяха най-известните имитатори в хард рока. Подражаваха на великаните с такова умение, че в началото някои фенове си казваха: Хей, Лед Цепелин да не са се събрали?!

Но да подражаваш на боговете не те прави богоравен. Съчетанието от цепелински блус рок и захаросана глем рок глазура наистина донесе някакъв успех – да, но краткотаен. Изкуствените диаманти може и да блестят, но им липсва твърдостта на истинските.

Последвалият упадък на имитаторите беше закономерен. What Can Love Be може да е отличен блус, но за всеки, вкусил от магията на Since I’ve Been Loving You и Tea for One, или от лебедовата песен на дирижабъла I’m Gonna Crawl, е ясно, че първообразът е много по-прекрасен от всяко лъскаво подобие.

(Разбира се, много от нас подражават – съзнателно или не. Особено през младостта и в началото на творчеството, когато търсим и експериментираме. Това е естествена част от израстването. Но зрелият човек накрая успява да изгради свой собствен облик. Както Джеф Мартин влива влиянието на детските си герои в самобитния си moroccan roll китарен и вокален стил.)

Magnified – новият албум на Kingdom Come – ни носи една добра и една лоша новина.

Добрата новина е, че Лени Улф и компания са се отказали да се правят на втори Цепелин. 13-те песни от Magnified са модерен рок с високи вокали и сурови китарни рифове, подплатени с призрачен клавир и ударни, напомнящи индъстриъл.

Лошата е, че албумът е ужасно бездарен. Сред шумотевицата има едва три относителнно прилични песни: 24 Hours, Over You и Unwritten Language. Навремето имитацията поне гарантираше известно качество. С красивата обложка се изчерпват и положителните страни на Magnified.

–––––––-

Оценка: 1/5

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: