Въпросителна линия на хоризонта

Понякога имам чувството, че с музиката си U2 рисуват картини, особено когато се наслаждавам на Achtung Baby и предходниците му. Това усещане се връщаше на моменти, докато слушах песните от новия албум No Line on the Horizon (2009). Подчертавам – само на моменти. u2-no_line_on_the_horizonПоловината композиции са създадени в съавторство с Брайън Ино, чието влияние е осезаемо в някои ембиънт – пасажи. Особено ми допаднаха 4 песни – заглавната No Line on the Horizon, приказната версия на White as Snow, Unknown Caller и Magnificent.

За търсачите на любопитни факти може би ще представлява интерес, че албумът включва най-дългата песен, издавана от Ю Ту до момента в студиен проект – над 7-минутната Moment of Surrender.

За мен албумът не е сензационен. Със сигурност не е сред най-доброто в творчеството на ирландските музиканти. Нито пък открива нова страница в историята на групата. Но и съвсем не е лош – все пак Ю Ту е доказано талантлива банда! Бих казал следното: това е албум, който може да ти донесе известно удоволствие, но едва ли ще ти напълни душата.

Kакво ли бъдеще за Ю Ту ще видя в хоризонта? Надявам се, че следващият албум ще ми даде силно положителен отговор!

–––––-

Оценка: 2.5/5

Реклами

Един коментар

  1. Колега , уважения към личното ти мнение , всеки има право на такова , но за да е прецизно всичко ще се изкажа и аз като реплика. Ако си ги слушал достатъчно дълго и добре , ще имаш необходимия опит да се досетиш че този албум след като го промоцират с едно сериозно турне ще се говори само за него и ще отсвири предишните което е и тяхната цел за да се докажат като най-големите и маи успяха. Само обърни внимание на:Magnificent , Breathe , No Line On The Horizon , Go Crazy , Unknown Celler , Get On Yout Boots ако щеш дори като последна и се опитай да хванеш тънкия момент който на концерите ще развият до съвършенство и в последствие ще превърне някои от тези песни в мегахитове към тяхното име , та като един по опитен от фенско естество техен слушател нека премахна твойта въпросителна напълно :>албума е 100 % Ю2 за разлика от предишния примерно 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: