Старомоден прочит на модерния живот

Едно от удоволствията ми в музиката е да откривам хубави албуми от музиканти, които не са особено обсъждани в родината си, а у нас са напълно неизвестни. the-cronicles-of-modern-life

Такова малко съкровище, носещо радост, е соловият албум – и първият, който някога е издавал самостоятелно – на англичанина Henry Priestman: The Chronicles of Modern Life (2009). Всъщност този албум никак не звучи модерно. И точно затова ми харесва. Допада ми очарованието в старомодното изразяване на Хенри Прийстман – очевидно човек, който знае какво може и какво обича и го прави, без да търси непременно широк комерсиален успех. Като че ли това е идеята на певеца – да покаже вярата си в истинските неща, които идват от сърцето. Музиката му е мелодичен фолк рок, с лиричен бленд от акустични и електрически китари, ритъм секция, понякога хармоника и деликатен клавир. Настроението е меко, леко, ведро, тихо и спокойно, като уелската провинция, в която Прийстман живее, далеч от шума на модерния градски живот.

henry-priestman

Иначе оскъдните извори за Хенри Прийстман твърдят, че е роден на 21 юли 1955г. в Хъл. Учил е музика в Ливълпулския колеж по изкуствата. В края на 70-те свирил в групата Yachts, а през 80-те и 90-те е главен композитор в успешния поп-рок проект The Christians.

Вероятно хитът в този чудесен солов албум е Grey’s the New Blond. Харесват ми също No to the Logo – иронична закачка с консуматорскот общество, социалното послание на Did I Fight In the Punk Wars for This, и преработената класика на Yachts от 70-те Suffice to Say. Честно, всички песни ми харесват! Защо удоволствието да остане само за мен? Насладете се и вие!

–––––-

Оценка: 3.5/5

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: