Изпята песен

Щ у р ц и т е са най-любимата ми българска група. В края на 2008г. те издадоха първия си студиен албум с напълно нов материал от 21 години насам – На прага на сърцето. Изпълнен с вдъхновение, още през първата седмица взех два диска – за мен и за любимата. Почти три месеца по-късно, изпитвам затруднение да напиша това ревю.

na-praga-na-syrceto

Опитах се да харесам този албум. Наистина опитах. Не се получи.

Твърде далеч е от свежестта и силата на класическите албуми на групата.

Преди 25 години музиката на Щурците носеше светлина, радост и надежда. А днес? Старата слава на името и големите очаквания на почитателите тежат. В такива случаи можеш да разочароваш тези, които вярно са те следвали и подкрепяли през годините.

За съжаление, На прага на сърцето носи главно разочарование. Ако през последните няколко години всеки от тримата композитори в Щурците беше написал по една добра песен на година, резултатът щеше да е прекрасен. Уви. Единственитe светли лъчи са Безкраен вятър и едноименната На прага на сърцето. Многократно прослушах албума с надеждата да достигна просветление. Цялостното ми настроение, обаче, се изразява с две мрачни слова: „изпята песен”.

–––––-
Оценка: 2/5

Advertisements

2 коментара

  1. ндаа

    всъщност тъжното е, че младите ни музиканти не правят нищо.

  2. Спиралата във която ме понесоха Щурците…Невероятното усещане,че живееш това чудо живот…даден на всеки да го усети и задържи доколкото може!На прага на…сърцето…Чудесно…тавм всички ,които искаме да усетим спиралата на Вечността със сърцето си…които не искаме повече…искаме магията,във която ни отвеждат наново и наново вечните дарители на чудото музика…Щурците!Благодаря Ви!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: