Музика за мечтан сценарий

Един мечтан сценарий: тръгваме с кола на пътешествие из Америка. Избираме си пътища, за които не знаем къде водят, гледаме с широко отворени детски очи, дишаме дълбоко и щастливо. Отбиваме се в крайпътни мотели, купуваме си ядене от малки магазини в непознати градчета. Правим си мислени снимки на всичко, което виждаме. Ей, ами кой албум ще си пуснем по пътя? Кои песни се доближават до представата ни за духа на необятната страна: Америка на свободата, на романтиката, простора и безкрайните магистрали?

Вече знам, че сред десетте си албума за мечтаното пътуване из Америка, наред с Крийдънс, бих поставил и новия албум на Брус Спрингстийн.

working_on_a_dream

Working on a Dream се появи на бял свят през миналия месец. Какво можеше да даде на света старият рокер след Born in the U.S.A. и Streets of Philadelphia? Има какво!

Светъл, яснолик, жизнеутвърждаващ рок. Бих слушал този албум от мига, в който първите слънчеви лъчи пробият тъмнината, до мига, в който нощта гаси светлината. Бих го слушал през нощта, когато търся пътя. Бих го слушал по прашни пътища и по зелени поляни, под ведро слънце и под мрачен дъжд. Мога да му се наслаждавам сам, но с радост го споделям с теб.

–––––-

Оценка: 4/5

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: